Stinner Villamosságtechnikai Kft.

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése
nyitólap áramszolgáltatói munkák előrefizetős fogyasztásmérő

előrefizetős "kártyás" fogyasztásmérő

 

Az áramszolgáltatóknál már régóta létezik, és mára gyakorlatilag rutin eljárássá vált az előrefizetős "kártyás" fogyasztásmérők felszerelése.
Jó megoldás a nehéz anyagi helyzetbe került, díjhátralékos fogyasztóknak, mivel ezzel a készülékkel meg tudják akadályozni a tartozásuk további növekedését. Hasznos lehet lakásukat bérbeadóknak is, az előre fizetős mérő használata esetén a bérlők nem tudnak díjtartozást hátrahagyni.
kártyás mérő

 

előre fizetős mérő


Az előrefizetős, a köznyelvben "kártyás" fogyasztásmérő ugyanúgy méri az elfogyasztott villamos energiát, mind a hagyományos típusok, de ebben az esetben a fogyasztást előre ki kell fizetni, hasonlóan a feltöltőkártyás mobiltelefonokhoz. A befizetett összeg elfogyasztása után a készülék kikapcsolja az áramot.

A feltöltött összeg minimum 2000, maximum 99 999 Ft lehet. A feltöltésre szánt összeget célszerű annak megfelelően megválasztani, hogy milyen gyakran szeretné tölteni a villanyórát. ( Egy átlagos három tagú család 2000 Ft-ból nagyjából egy hétre elegendő áramot tud vásárolni. Ha a feltöltött összeg elfogy, a villanyóra kikapcsolja az áramot. Annak érdekében, hogy a szolgáltatás folyamatos maradjon és ne maradjon áram nélkül, érdemes gyakran ellenőriznie a még felhasználható mennyiséget.

Ezt a típust gyakran kártyás fogyasztásmérőnek hívják, a valóságban azonban nem kártyával működik. A feltöltésre szánt összegről a fogyasztó egy nyugtát kap. A nyugtán szerepel egy 20 jegyű kód, ezt a kódot kell a villanyórába beírni a feltöltéshez.

 

Védendő fogyasztóknak:

Az előre fizetős "kártyás" mérő felszerelését a védendő fogyasztók díjmentesen kérhetik. Az úgynevezett védendő fogyasztók térítésmentesen, juthatnak a mérőhöz. Ha szükséges, a mérőhely átalakítását áramszolgáltatói regisztrációval rendelkező vállalkozás végezheti. Ennek díja a fogyasztót terheli.

 

Nem védendő fogyasztóknak:

2012.05.10.-től a nem védett fogyasztók is kérhetnek előre fizetős fogyasztásmérőt. A nem védett fogyasztóknak a mérők felszerelése térítés ellenében történik.

A felszerelés feltételei:

 • a fogyasztónak nem lehet díjtartozása
 • 1 fázisú előrefizetős mérő esetén: 26.114 Ft+áfa
 • 3 fázisú előrefizetős mérő esetén: 51.477 Ft+áfa
 • A díj tartalmazza mérő különbözeti díjat, a kiszállási és felszerelési költségeket is.

A fenti díjakat az áramszolgáltató részére kell fizetni. A kártyás mérőt az áramszolgáltató szerelői szerelik fel. Ha szükséges, a mérőhely átalakítását áramszolgáltatói regisztrációval rendelkező vállalkozás végezheti. Ennek díja a fogyasztót terheli.

 

GYIKGyakran Ismétlődő Kérdések


 • Az is kaphat előrefizetős mérőt akinek díjtartozása van?

Csak a védett fogyasztók. Díjhátralékos védett fogyasztók is kaphatnak előrefizetős mérőt. ilyenkor a feltöltött összeg egy része a díjtartozás törlesztésére fordítódik. A nem védett fogyasztóknak nem lehet tartozása.


 • Ki számít védendő fogyasztónak?

Védendő fogyasztónak a szociálisan rászoruló, vagy fogyatékkal élő fogyasztó minősül. Szociálisan rászorulónak akkor minősül valaki, ha rendszeres szociális segélyben, ápolási díjban vagy időskorúak járadékában részesül, valamint ebbe a kategóriába tartoznak a nevelőszülők, az állandó gyermekvédelmi támogatásban és az otthonteremtési támogatásban részesülők. Fogyatékkal élőnek akkor számít valaki, ha fogyatékossági támogatásban részesül, vakok személyi járadékában részesül, illetve az adott személy (vagy utána szülő/nevelőszülő) magasabb összegű családi pótlékban részesül.

infotovábbi információt a védendő fogyasztókról és a szükséges nyomtatványokat itt találja meg


 • Mit mutat a kártyás fogyasztásmérő kijelzője?

A kijelző kWh-t mutat, és visszafelé számol. Tehát  mindig a még felhasználható kWh mennyisége látható rajta.

 

 • Hogy lehet feltöltőkódod vásárolni E.ON területen?
komfort kártya

Komfort kártyával az elfogadóhelyeken.

Az E.on teljes szolgáltatási területén, több mint 600 üzletben használható a kártya. A komfort kártya segítségével meg lehet vásárolni a feltöltéshez szükséges kódot. A komfort kártyát legegyszerűbben az elfogadóhelyen lehet beszerezni.

Az elfogadóhely keresőt ide kattintva érheti el.

bankkártya

Bankkártyával az on-line üyfélszolgálaton.

Az előre fizetős mérő feltöltéséhez szükséges kódot bankkártyával, az E.on elektronikus ügyfélszolgálatán is megvásárolhatja.

További információ ide kattintva érhető el.

 

on-line katalógus

Keresés